Видове външна реклама – ползите от нея

 Преди да разгледаме поотделно основните видове външна реклама, които се предлагат понастоящем в бранша, нека да кажем накратко какво представлява тази реклама и кои са ползите от нея. Външна реклама наричаме реклама, която притежава доста голям обхват. Тя е насочена към потребители, намиращи се на открито. Потребители, които пътуват, посещават публични места или пък чакат на специални локации. Целта на външната реклама е да бъде видяна веднага и да влезне трайно в съзнанието на човека. За тази цел се използват различни ефекти, като например ярки цветове или нестандартни изображения, а отправяните към публиката послания са кратки, ясни и запомнящи се. Ако подберете правилните видове външна реклама, бихте могли да генерирате значителни ползи за своя бизнес.

Видове външна реклама 1

Видове външна реклама – ползи

Кои са основните видове външна реклама и с какво се отличават?    

В съвременната практика се срещат доста разнообразни видове външна реклама, с които може да се отговори на нуждите и изискванията на всеки един бизнес. В следващите редове ще се опитаме да изведем основните сред тези видове външна реклама и да изясним с какво е отличават:

 • основните видове външна реклама: табели – ще започнем разглеждането на основните видове външна реклама с табелите. Те могат да служат както за чисто рекламни, така и за информационни и други по-нестандартни цели. Възможно е да ги използвате дори за да упътите потребителите към местоположението на вашия бизнес. Иначе вариантите по отношение на размери, форми, техники на изработване и допълнителни ефекти (напр. светлинни) при табелите са на практика безкрайни.
 • основните видове външна реклама: билбордове – билбордовете (и мегабордовете) са сред най-големите като мащаб и лесно разпознаваеми видове външна реклама. Те обикновено се поставят на видни места край пътищата, както и около локации със значителен дневен трафик на хора. Можем да кажем и че билбордовете са сред най-старите видове външна реклама, тъй като се използват още от началото на 19 век.
 • основните видове външна реклама: брандиране на витрини – ако искате да заложите на по-нетрадиционни видове външна реклама, пробвайте с брандирането на витрини. Брандирането се налага успешно напоследък, тъй като е сред най-лесните за прилагане и същевременно ефективни видове външна реклама, и позволява използването на голямата площ на стъклата за промотиране на търговския обект и отличаването му от околните такива.
 • основните видове външна реклама: брандиране на транспортни средства – освен брандирането на витрини, сред популярните видове външна реклама е и брандирането на транспортни средства. То позволява по-голяма мобилност на самата външна реклама, тъй като въпросната реклама се поставя върху фирмени автомобили, градски транспорт, таксита, самолети и други ежедневно движещи се превозни средства.

  Видове външна реклама 2

  Видове външна реклама от Farco.bg

 • основните видове външна реклама: обемни букви – когато говорим за обемните букви като част от основните видове външна реклама, трябва да споменем, че те се разделят на два подвида. Обемните букви могат да бъдат светещи и несветещи, като изборът се прави на база конкретното им местоположение, околната среда и т.н. Главното им предназначение е да затвърдят имиджа на конкретния бизнес.
 • основните видове външна реклама: реклами върху сгради – рекламите върху сгради също спадат сред набиращите популярност видове външна реклама. По своята същност те представляват поставяне на калкани върху сгради с желаните рекламни послания. През последните години често се среща и по фасади на още строящи се сгради да бъдат поставяни мрежи с рекламни цели.
 • основните видове външна реклама: флагове и транспаранти – продължаваме със следващия сред често използваните видове външна реклама, а именно флаговете и транспарантите. Те са полезни за един по-различен подход към клиента, тъй като при въздушни течения свободното им движение играе ролята на дразнител за човешкото зрение и привлича вниманието на минаващите.
 • основните видове външна реклама: тотеми и пилони – специално тотемите се използват и в интериора, но няма как да не ги споменем сред популярните видове външна реклама. Те са видими от големи разстояния и са удачен вариант за указване на местоположението на големи бизнес обекти или комплекси с множество прилежащи сгради.

Видове външна реклама – ползите от нея

Кои са основните видове външна реклама и с какво се отличават?

5/5 - (2 votes)