Реклами от плексиглас

СВЕТЕЩИ НАДПИСИ ОТ ПЛЕКСИГЛАС

Реклами от плексиглас или PMMA (полиметил метакрилат). Материалът се предлага на плоскости – твърди и естествено прозрачни термо-пластични плоскости. Органичното стъкло, под чието име също така е известен “плексигласът” е с плътност приблизително 2 пъти по-мака от тази на стъклото, но е чувствително по-гъвкав и лесен за работа от стъклото.

Светещи реклами от плексиглас

Фирма Фарко използва широко в производството си екструдирани плексигласови плоскости на водещи производители и с доказани качества за реклами от плексиглас. Като лица и бордове на обемни букви, релефни букви, табели и стойки от плексиглас, индивидуални детайли, светещи тотеми и др…

Плексиглас – качества и приложение при светещи и не светещи реклами

Плексигласът е неизменна част от светещите реклами със своето качество да разпръсква светлината. Често се използва и прозрачния плексиглас  като борд на интериорни лога. От плексиглас се изработват реклами като дисплеи, релефни букви, влагане в прорязани детайли и др.

Плексигласовите плоскости за разлика от стъклото могат да бъдат, както прозрачни така и цветни, за да се постигне практически неограничена цветова гама и нива на светлинна пропускливост.

Видове плексиглас

  • Прозрачни с пропускливост на светлината от над 92%, които от своя страна са: безцветни  (кристал) и цветни прозрачни (тип бирена бутилка).
  • Дифузионни (свето разпръскващи) които биват: Опалени (млечно бял цвят) с различна степен на свето-пропускливост: 30%, 40%, 70% и 80% и Цветни с огромно разнообразие от цветове (RAL и Pantone).
  • Непропускливи (опак) с голямо разнообразие от цветове.

Плоскостите от “плексиглас” могат да бъдат с двустранно или едностранно гланцова или матова (сатенирана) повърхност. Това предполага широк потенциал за приложения, който отговаря на разнообразните нужди на дизайнерите и най-общо във визуалната комуникация.

PMMA плоскостите са екструдирани (пресовани) или изливани (каст).

Размери на листов материал плексиглас:

  • Ляти плоскости: 2030 х 3050мм
  • Екструдирани плоскости: 2050 х 3050мм

Дебелини:

  • Ляти плоскости: от 2 мм до 110 мм – блокове
  • Екструдирани плоскости: от 1,5 мм до 20 мм

Обработка

Плексигласът е изключително лесен за обработка материал – рязане, пробиване, струговане, полиране, гравиране, огъване, фрезоване, резбоване, сатениране, лепене и други. Термична обработка: топлинно огъване, термоформоване, Лепене.

.

Използването на светещи надписи е един от най-функционалните начини да рекламирате бизнеса си. Те са красиви, внушителни и лесно забележими, което всъщност е основната задача на всяка една реклама. В същото време са перфектна еднократна инвестиция, която бързо се отплаща с времето.

.

Предимства на използването на светещи надписи (цени – при запитване)  

светещи надписи 1

Светещи надписи – Rois

Основната задача на тези красиви реклами е да обозначават вашия бизнес в тъмните часове на деня. Дори когато в населеното място има добро улично осветление, разноцветните светещи надписи остават забележими. Факт е, че именно тогава те разкриват най-пълно красотата си, като създават дълбочина и прецизност на знака на вашата компания. Това е особено полезно за привличане на клиенти, дори ако бизнесът ви не работи вечер или нощем.

Но освен че светят забележимо през нощта, всички светещи надписи са красиви и на дневна светлина. Професионалните дизайнери се стремят да разработят проектите си така, че след производство и монтаж на светещи надписи те да бъдат впечатляващи по всяко време на денонощието. За тази цел използват цветове, форми и обеми.

Друго важно предимство на използването на тези рекламни съоръжения е огромното разнообразие от варианти, които могат да бъдат изпълнени. Можете да поръчате производство и монтаж на светещи надписи, които съвсем точно да изобразяват вашето лого или маркетингова идея. Това гарантира, че след монтаж на светещи надписи вие ще останете абсолютно неповторими и ясно различаващи се от конкуренцията си.

И последно, но не на последно място, тези рекламни съоръжения са изключително дълготрайни. Инвестиция е еднократна, а ползата от тях ще получавате години наред.

Светещи надписи (цени – при запитване) могат да бъдат изработени по няколко основни технологии. Ето кои са те и какви са предимствата им.

Светещи надписи от затворени обемни букви с пасивен борд

светещи надписи 2

Светещи надписи – Orange

Това са светещи надписи (цени – при запитване) от отделно изработени обемни букви с форма, големина и цвят, съобразени с вашите цели и стратегии, както и с техническите изисквания към съоръжението. Гърбовете и бордовете им са непрозрачни, като могат да бъдат изработени от алуминиев профил, твърдо ПВЦ, неръждаема стомана и др. Предната им част е от плексиглас в различни цветове, а във вътрешността им е разположено осветително тяло – обикновено се използват LED ленти или неонови тръби, тъй като имат най-ярка светлина, най-ниска консумация и най-дълъг живот. Светлината преминава през прозрачното лице на обемните букви и получавате ярки, контрастни и лесни за четене светещи надписи (цени – при запитване).

Затворените обемни букви могат да имат и прозрачни бордове. В такъв случай светлината се разпръсва навсякъде около буквите и това прави тези светещи надписи по-ярки и лесно забележими.

Светещи надписи от отворени обемни букви

При тези светещи надписи (цени – при запитване) лицевата част на буквите е непокрита. Във вътрешността им обикновено се поставят неонови светлини, които осветяват буквите през нощта.

Светещи надписи с контражурно осветление

В този вариант получавате монтаж на светещи надписи, чиито букви не светят отвътре, а са осветени отзад. Така нощем се появява изключително ефектен светлинен фон, на който тъмните букви изпъкват стилно и елегантно.

Неонови светещи надписи

Едни от най-разпространените светещи надписи се изработват от неонови тръби, огънати в нужната форма. Те излъчват ярка, интензивна светлина, която е лесно забележима. В същото време буквите имат тънки контури, които правят тези рекламни съоръжения изключително елегантни. Неоновите светещи надписи (цени – при запитване) могат да бъдат в различни цветове, с различни височини и дебелини.

Светещи надписи – табели

светещи надписи 3

Светещи надписи – Solar Edge

Често използван вариант на светещи надписи (цени – при запитване) е изработването на обемна табела, върху която са прорязани или изписани необходимите светещи надписи. При осветяване отвътре буквите изпъкват още по-добре.

Монтаж на светещи надписи (цени – при запитване)

Вариантите за монтаж на светещи надписи зависят изключително много от техниката на изпълнение на рекламното съоръжение. Единственото сигурно изискване е удобният достъп до електричество.

Монтаж на светещи надписи от обемни букви може да се направи по два начина. В първия от тях буквите могат да бъдат прилепени плътно до стената, сякаш се подават от нея. Във втория се монтират на крачета, които изнасят буквите на определено разстояние пред стената. Така се придава допълнителна дълбочина на надписа при осветяване вечер.

Може да се изпълни и монтаж на светещи букви върху плоскост, която да се използва за фон на съоръжението –това често се прави при контражурно осветление.

Монтаж на светещи надписи от обемни букви на покрив на сграда обикновено се извършва чрез допълнителни, специално изработени метални конструкции, които да осигурят здравина и безопасност на съоръжението.

Монтаж на светещи надписи от неон също може да се направи по два начина. Обикновено неоновите съоръжения се монтират върху плоскост, с която лесно се крият кабелите и електрическите елементи, които са необходими за функционирането на рекламата. Въпреки това монтаж на светещи надписи от неон може да бъде направен и директно върху стената, но в такъв случай мястото и начинът трябва да се обмислят внимателно.

Монтаж на светещи надписи – табели се прави доста лесно, тъй като те имат нужда само да бъдат закрепени на няколко места в стената.

Употреба на светещи надписи

Светещи надписи могат да се използват както за външна, така и за интериорна реклама. Огромните възможности за дизайн, които предлагат, ще ви позволят да впечатлите както минувачите навън, така и посетителите и клиентите си.

Светещи надписи са подходящи буквално за всеки вид бизнес: ресторанти, барове, дискотеки, банки, аптеки, магазини, търговски центрове, спортни комплекси, корпоративни сгради, магазини, супермаркети и др.

Светещи надписи – цени

светещи надписи 4

Светещи надписи – Spa Ceylon

Когато говорим за светещи надписи, цени е невъзможно да бъдат определени предварително. Те зависят от твърде много фактори – видът на надписа, използваните материали, размерите, осветителните тела, мястото и начинът на монтиране и др. Затова във FARCO правим индивидуални оферти за всеки отделен клиент, дошъл при нас за светещи надписи. Цени ще получите, когато се свържете с нашите консултанти, които с радост ще ви помогнат да избистрите идеята си и ще я реализират по възможно най-подходящия начин.

Дизайн, изработка и монтаж на светещи надписи във FARCO

Във FARCO предлагаме професионален дизайн, изработка и монтаж на светещи надписи. След подробен разговор с вас ние ще уточним вида светещи съоръжения, от които имате нужда. Ще определим подходящите размери и начин на монтиране. После ще изработим индивидуален дизайн, а след като го одобрите, ще преминем към изработка и монтаж. Накрая вие ще имате перфектните светещи надписи – красиви, атрактивни, качествени и функционални, които ще използвате безпроблемно години наред.

Предимства на използването на светещи надписи (цени – при запитване)
Светещи надписи от затворени обемни букви с пасивен борд
Светещи надписи от отворени обемни букви
Светещи надписи с контражурно осветление
Неонови светещи надписи
Светещи надписи – табели
Монтаж на светещи надписи (цени – при запитване)
Употреба на светещи надписи
Светещи надписи – цени
Дизайн, изработка и монтаж на светещи надписи във FARCO


Оценете тази страница