ВЪНШНИ РЕКЛАМИ

ВЪНШНИ РЕКЛАМИ

Външните реклами са вид реклами с изключително голям обхват насочени към потребители, които са на път, на публични места, пътуващи, чакащи или на специфични търговски локации. Външни са всички онези реклами, които ни заобикалят на обществени места, в градска и извънградска среда. Целта на тези съоръжения е да ги видим, а обръщението към публиката трябва да бъде кратко, ясно и запомнящо се. Обикновено методите за постигане на тези ефекти са, чрез ярък цвят, нестандартно изображение, любопитна и интригуваща информация.

Видове Външни Реклами

  • Табели – рекламни, информационни, нестандартни, понякога доста изискани и скъпи изделия. Поставят се освен за реклама, така и за указване на нещо или даване на информация.
  • Билборд и Мегаборд – улични конструкции за поставяне на рекламни послания. Целта на този вид външни реклами е публиката да види посланието в движение.
  • Брандиране на витрини – за отличаване на даден търговски обект сред останалите. Използва се и като краткотрайна реклама, например промоция и отстъпки.
  • Обемни букви – светещи и не светещи. Използват се за утвърждаване на имиджа на дадена компания.
  • Флагове и Транспаранти – част от богатия арсенал на външни реклами. Свободното им движение, при въздушни течения, действа като дразнител за човешкото зрение и привлича вниманието на всеки, който минава наблизо.
  • Тотеми и Пилони – дълготрайни външни реклами. Видими от голямо разстояние. Използване на тотеми дори в интериора.
  • Транспортна реклама – брандиране на транспортни средства – фирмени автомобили, градски транспорт, самолети, балони, таксита и др.
  • Реклами върху сгради – поставяне на калкани върху сгради с рекламни послания. Голяма популярност добива и поставянето на мрежи по фасади на строящи се сгради с рекламна цел. Брандиране на стъклени фасади с перфофолио също е способ за външна реклама.

Външни реклами могат да се поставят навсякъде, можем дори да рекламираме нещо на пейката в парка или спирката за градския транспорт. Най-важно е  да подберете правилно какво ще присъства върху Вашите външни реклами, тъй като времето, което отделя пътуващия на една реклама в движение е между 5 и 10 секунди.

.

Външна реклама

Въпреки все по-широката употреба на онлайн рекламите, формите на външна реклама за магазин, офис или корпоративна сграда остават абсолютно незаменими дори в днешния електронен век.  Нещо повече – технологиите днес позволяват такова ниво на креативност във всяка външна реклама, че на практика единствените ограничения могат да дойдат само от бюджет, липса на въображение или на информираност. Във FARCO обаче въображение и експертиза никога не липсват.

Ето кои са някои от най-ефективните форми на външна реклама за магазин, офис или корпоративна сграда, които предлагаме във FARCO.

Външна реклама с билбордове

Външна реклама

Външна реклама – неонов надпис

Билбордовете са един от най-лесно разпознаваемите видове външна реклама (цени – при запитване). Те се използват от началото на 19 век и оттогава са сред постоянно използваните начини за външна реклама. Билбордовете предлагат на търговците и рекламодателите голяма гъвкавост по отношение на размери и местоположения. Те често са разположени на видни места край пътища и в близост до райони с голямо трафик като търговски центрове, стадиони и др. Това прави тази външна реклама (София е градът, в който може да видите много примери за такива) наистина успешна.

Билбордовете обикновено се използват като част от цялостна рекламна кампания със силно и просто послание. На практика тази външна реклама (цени – при запитване) работи за всички добри рекламни кампании – ако съобщението може да бъде предадено със статично изображение, то вероятно ще е подходящо за външна реклама на билборд .

Този тип външна реклама е особено полезен за повишаване на осведомеността за марка, продукт или промоция.

Брандиране на автомобили като външна реклама (цени – при запитване)  

външна реклама софия

Външна реклама София – Shisha Bar

Статичната външна реклама (цени – при запитване) е ефективен начин да се възползвате от зона с голям трафик, но броят на достигнатите хора е ограничен до конкретното местоположение. За сметка на това външна реклама, реализирана с брандиране на автомобили, е реклама в движение. Това е ефективен и популярен вид външна реклама (София е мястото, в което може да видите всякакви примери за такъв вид реклама) заради по-голямата аудитория, до която може да достигне, тъй като въпросното превозно средство (често такси, автобус или микробус) е постоянно в движение. Външна реклама на превозни средства може да бъде ефективно средство за засилване присъствието на бизнес в даден район, ако редовно се виждат преминаващи превозни средства със същата марка. Може и да увеличи познаваемостта на марката в много по-голям мащаб, дори национален, ако се брандират камиони или междуградски автобуси.

Фасадна външна реклама (цени – при запитване)

външна реклама за магазин

Външна реклама за магазин – Decathlon

Фасадната реклама е тип външна реклама за магазин, офис или корпоративна сграда, която предлага почти неограничени възможности. Към нея спадат всички начини за монтиране на рекламни съоръжения към фасадите на сградите. Затова към този тип външна реклама (цени – при запитване) спадат светещи табели, несветещи табели, пана, светещи букви и лога, рекламни надписи, мешове, калкани, покривни реклами, фасадни надписи.

Видът фасадна външна реклама за магазин, офис или корпоративна сграда, който ще изберете, зависи от много фактори: възможностите и площта, които предлага сградата за монтаж на външна реклама, наличието на електричество,  целите на рекламното съоръжение и бюджета, с който разполагате. Сигурно е само едно: фасадната външна реклама (цени – при запитване) е сред най-ефективните начини да бъдете забелязани.

Ако поставите външна реклама за магазин, офис и др. по сградата на бизнес помещенията, които използвате, те ще служат едновременно като рекламни и указателни съоръжения, които да насочват клиентите къде точно се намирате и какво предлагате. От друга страна, може да наемете рекламни площи по други сгради (например калкани) и да създадете съоръжения за фасадна външна реклама, която да използвате за разпознаваемост на марката и за рекламно послание.

Външна реклама за магазин, ателие или офис чрез брандиране на витрини

външна реклама цени

Външна реклама цени – Аптека КаФарма

Един от най-лесните, бързи и ефикасни методи за поставяне на външна реклама за магазин, ателие или офис е брандирането на витрини. То позволява да използвате огромната площ на стъклата, за да покажете същността на своя бизнес на мястото, на което го осъществявате. Тази външна реклама (цени – при запитване) е впечатляваща и запомняща се, като в същото време не пречи на функционалността и осветлението на помещението.

Табели за външна реклама (цени – при запитване)

За външна реклама за магазин, офис или корпоративна сграда често се използват табели с различни размери, форми и техники на изработване. Те могат да бъдат изработени с надписи от рязано фолио или напечатани с пълноцветен печат, с прорязани букви в ламарина или еталбонд, с букви от неон и др. Могат да бъдат изработени от винил, плексиглас, дърво, метал и други подходящи материали. Могат да са несветещи, осветени отвътре или отвън. С две думи, табелите за външна реклама ви предлагат почти неограничени възможности да презентирате своя бизнес.

Табели за външна реклама за магазин, офис или корпоративна сграда се използват често поради сравнително малката инвестиция, която изискват, в сравнение с останалите видове външна реклама. В същото време те са лесно забележими и служат едновременно и за реклама, и за указателна табела за местоположението на вашия бизнес.

Въртяща се външна реклама (цени – при запитване)

Ако има външна реклама, която със сигурност е атрактивна, това са въртящите се реклами. Те представляват големи рекламни съоръжения, които въртят вашето лого, билборд или постер. Монтират се самостоятелно на определено от вас място на тротоар, в градинка, на паркинг и т.н. Огромните им размери ги правят лесно видими, а постоянното въртене привлича вниманието. В същото време ви дава възможност да поставите няколко реклами едновременно на доста малка площ, като гарантира, че всички те ще бъдат забелязани.

Въртяща се външна реклама (София е градът с множество примери за подобна реклама) може да бъде изработена по много начини – да има две, три или четири лица, да бъде във формата на цилиндър или паралелепипед, да представлява табло или въртящо се лого, да  бъде светеща или несветеща. Разновидностите в този вид външна реклама са наистина много и се произвеждат по индивидуална поръчка. Така че ако имате идея за въртяща се външна реклама, София е графът, в който се намира офисът на FARCO. Заповядайте при нас, за да обсъдим осъществяването ѝ и дори да ви дадем идеи как да бъде изпълнена още по-добре.

Дизайн, изработка и монтаж на външна реклама – София

Ако търсите професионален дизайн, изработка и монтаж на външна реклама, София е мястото, където ще намерите FARCO – фирма с дългогодишен опит и собствена производствена база. Като производители на качествената външна реклама София ни познава добре, но имаме клиенти в цялата страна. Ето част от нашите клиенти за външна реклама: „София Газ”, „Мегатрон”, „Пени Маркет”, „Декатлон”, „Булстрад” и др.

Външна реклама с билбордове
Брандиране на автомобили като външна реклама (цени – при запитване)
Фасадна външна реклама (цени – при запитване)
Външна реклама за магазин, ателие или офис чрез брандиране на витрини
Табели за външна реклама (цени – при запитване)
Въртяща се външна реклама (цени – при запитване)
Дизайн, изработка и монтаж на външна реклама – София


Оценете тази страница